Islamisk Stat-terrorist eller agent for Danmark? 09. oktober kl. 19:00

Islamisk Stat-terrorist eller agent for Danmark?

Foredrag med Ahmed Samsam og journalist Jens Anton Bjørrnager.

I den anmelderroste bog »Samsam« fortæller Ahmed Samsam historien om sit liv som bandekriminel, syrienkriger og agent for efterretningstjenesterne, PET og FE. Samme myndigheder, der ikke kom Samsam til udsætning, da han blev fængslet og dømt i Spanien for at have tilsluttet sig Islamisk Stat på selvsamme rejser til Syrien. Der er tale om en højst opsigtsvækkende sag, hvor der ifølge tidligere departementchefer »tegner sig et billede af en usædvanlig tilsidesættelse af almindelig retssikkerhed i Danmark; tilmed et justitsmord«.


Journalist Jens Anton Bjørnager har skrevet bogen »Samsam« i samarbejde med Ahmed Samsam. Han var også på Berlingske med til at skrive de første artikler om Samsams arbejde for de danske efterretningstjenester i januar 2020.

Siden er Samsam-sagen blevet viklet ind i det spind af andre opsigtsvækkende sager, der tilsammen udgør FE-komplekser og blandt andet tæller sagen om den tidligere FE-chef Lars Findsen og sigtelserne mod en række efterretningsfolk og den tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen.


Pris: 130 kr